Óvodai események

 

 2012/13. TANÉV

 

 

 

A Föld Napja- Kazincbarcika

 

 

sdc13637_470
sdc13654_470
 
sdc13656_470

 

 

 

 

 Szöcskenap- Kurityán

 

 

imgp3014_470
 

 

 

imgp3018_470

 

Húsvéti vásár

 


 

 

 

sdc13417_470
 
sdc13375_470

 

 

 

 

 

Húsvéti készülődés

 

 

imgp2996_470

 

 

 

 

 Bűvész bemutató

 

 

imgp2610_470
 

 

 Március 15.

 

 

imgp2992_470

 

 

 

imgp2976_470
 

 

 

 

Nőnap

 

 

imgp2968_470
 

 

Mesejáték

 

imgp2763_470

 

 

Karácsony

 

imgp2691_470

 

 Mikulás

 

 


 

 

 

imgp2641_470

 

 

Jótékonysági Bál

 

2011. november 5-én Jótékonysági Bált szerveztünk, melynek célja volt: óvodai csoportokba gyermekbútor vásárlása.Megköszönjük Tisztelt fellépőinknek, és támogatóknak a tárgyi, és anyagi hozzájárulásukat, amivel célunkat meg tudjuk valósítani.

A Bálon a fellépők gondoskodtak a színvonalas előadásokról, Gula Zoltán a finom malac pecsenyés vacsoráról,a zenekar, a Tardonáról érkező  ECLIPSE Trió a hajnalig tartó kitűnő hangulatról.

 

 

iskola_rudabanya_hu_22491_470

 

Tök-jó nap 

2011. október 18-ára szülők, gyermekek, tanító nénivel töklámpásokat készítettünk, majd kiállítást szerveztünk ezekből."Tökös" játékokat szervezve telt el a délután, majd "szellemekké" alakulva a tűz körül énekeltünk, és mondtunk verseket. Besötétedésre előkészültünk a szalonna sütéshez, ami a sötétben kivételes élményt nyújtott a szülőknek, és gyermekeknek egyaránt.Sütőtököt sütöttünk, és forró teával fejeztük be az estét.Őrt állítottunk óvodánk elé: két tök lámpás személyében.A tök-lámpás fényénél kerestük a hazafelé vezető utat.

 

 

iskola_rudabanya_hu_25001_470

 

 

 

Életképek az új oviban. 

Szeptember 1-jétől boldogan vették a gyerekek birtokba  az óvodát. Kipróbálták az új játékokat, felfedezték az udvari játéklehetőségeket. 
 

 

iskola_rudabanya_hu_23831_470

 

 

imgp2809_470

 

 


 
imgp3055_470

 

Szépülünk. 

2011 augusztusa a költözködés az új helyünkre, és az új óvoda birtokba vételével zajlott.

Szép, tágas környezetet otthonossá varázsolva készültünk gyermekeink fogadására.

 

 

iskola_rudabanya_hu_23731_470

 

 

iskola_rudabanya_hu_23911_470

 

 

2011.Június.06

Közlekekedési Nap

Ezen a napon a rendőrség munkatársai játékos feladatokkal vonták be a gyermekeket a gyalogos és a járműves közlekedési szabályok pontos megismerésébe. A gyerekek élvezettel " közlekedtek" az újjonan kapott játék kerékpárral és kisautókkal. Igyekeztek betartani a rendőrbácsik utasításait és szívesen kérdeztek is tőlük.

 

imgp2196_large_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

2011.Június.10

Évzáró

"Búcsúszóra üt az óra, elindulunk szépen sorban.
a félútról visszanézünk, ez volt a mi kedves fészkünk."


Elbúcsúzunk az iskolába induló gyerekektől és búcsút intünk óvodánknak is. Szeptemberben szép, új épületben várunk minden óvodás gyermeket.

 

20110610_16.36.47_large_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

2011.Május 

Madarak Fák napja

Idén a Csaba tetőn tartottuk meg e jeles napot. A dombról körbe tekintve el lehetett látni a Tátra csúcsáig. Be tájoltuk magunkat: ki, hol, merre lakik. A csodálatos hegyvonulatokat követtük szemünkkel, élveztük a gyönyörű zöld erdők, mezők látványát, ami a szikrázó napsütésben olyan csodaszép volt. Megfigyeltük a fák, bokrok  leveleit , virágait. Hallgattuk a madarak énekét, hallhattunk pacsirta szót , a tücsök zenekar húzta a talpalávalót, miközben óvatosan nagyító alá vettük a mező virágait, bogarait. A délelőtt folyamán minden gyermek ráérzett, miért kell óvni környezetünket .  A  gyermekek játékos feladatokkal ismerkedhettek meg a  természet csodálatos adományaival.
 
iskola_rudabanya_hu_1708_470


További képek itt tekinthetők meg

 

2011.Május

Vásár

A tavasz megjöttét vásáros-piacos játékkal köszöntjük a Kultúrház udvarán. Meghívott vendégeink nagy örömmel vettek részt e programon. A vásári forgatag lehetőséget adott a vásár megtekintésére, közös körjátékokra, ismerkedésre a Bóbita Tagóvoda óvodásaival, az iskolásokkal, tanító nénikkel, az óvodai OKCS tagjaival.


iskola_rudabanya_hu_1593_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

 

2011.Május

Emlékfa-emlékfa gondozás

Ősztől óvodánk a felújított iskola épületében kap helyet. Óvodás éveink  emlékére 2 facsemetét ültettünk az udvarunkon, amiből egy ősszel kiköltözik velünk új helyünkre.

Addig is szivesen gondozzuk a kicsi fákat.


iskola_rudabanya_hu_1547_470


További képek itt tekinthetők meg

 

 

2011.Április.20

Róka Rudi kalandjai

Róka Rudi kalandjai gyermek műsor teljesen elvarázsolta a gyerekeket. Az  élvezetes  előadás után még sokáig emlegették Róka Rudit. Külön élmény volt számukra, hogy az iskolásokkal lehettek, akik meghívtak minket az utazásra Rudabányára.

 

iskola_rudabanya_hu_1508_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

2011.Április.20

Múzeumlátogatás

Szülők, és gyermekek együtt érkeztünk a Bányászati Múzeumba, ahol a tárlatvezető el mondta a Múzeumban található tárgyak használatát, a bányászat rövid történetét. A szülők és gyermekek érdeklődéssel szemlélték a tárgyakat, kíváncsian figyelték a mikroszkóp alatti ásványokat.

Igazi bánya bejáratban járhattunk, ráülhettek a „kisvonatra”. Nagy örömet szerzett mindenkinek az Ásvány kiállításon látott szebbnél szebb ásvány .


iskola_rudabanya_hu_1498_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

2011.Március 15.

"Talpra magyar hí a haza!"

Nagy lelkesedéssel készülünk Nemzeti ünnepünkre. Saját készítésű zászlóval indulunk a Hősök emlékművéhez ahol tisztelettel adózunk az életüket a hazáért és a békéért, szabadságért feláldozó katonák emlékének.

 

iskola_rudabanya_hu_1422_470

 

További képek itt tekinthetők meg


2011 Február

„Itt a farsang áll a bál”

Vidám köszöntő és tánc után a jelmezbe öltözött gyermekek bemutatkoznak. Játékos feladatokkal fokozzuk a vidám hangulatot. Szívesen kapcsolódnak be az iskolás gyermekek is. A tréfás „vetélkedőkön” a szülők, testvérek nagy örömmel vesznek részt. A farsangi mulatságon kicsi és nagy egyformán jól mulatott. A Szülői Munkaközösség is megtett mindent a jó ellátásért és a jó hangulatért. Vidáman telt az este.


iskola_rudabanya_hu_1361_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

2011 Január

Vízkereszt
 
Kalóczkai Gábor plébános megszenteli óvodánkat.


iskola_rudabanya_hu_1303

 

További képek itt tekinthetők meg


2010 December

Karácsony az Óvodában

„Betlehem Betlehem ragyognak a fények, emberek emberek egymást  szeressétek
mert a kis Jézuska boldogságot hozott, nyissatok hát neki ajtót s ablakot.”


Óvodánkban meghitt családias légkörben ünnepeltük a karácsonyt. vendégeink és a szülők meghatva nézték az óvodás gyermekek műsorát.  gyermekek izgalommal várták az ajándékok kibontását.


iskola_rudabanya_hu_1230_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 November 24.

Adventi előkészületek

Az óvodában a szülők munkadélutánokon készítettek adventi koszorúkat és asztali díszeket. Vendégünk Fecske Sándor polgármester úr és Kalóczkai Gábor plébános úr. Az adventről, adventi időszakról a plébános úr beszélt, majd meggyújtottuk az első gyertyát.

 

iskola_rudabanya_hu_917_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

Szeptember 23.

Könyvtár látogatás

Előzetes egyeztetés alapján a Könyvtár vezetőjével, Chrobák Tündével ezen a napon délután a gyerekek, az óvoda dolgozói, és a szülők ellátogattunk a Könyvtárba. Tünde már várt minket: bemutatta a Könyvtárat, a könyvek elrendezését, a folyóiratokat, és egyéb itt eltölthető tevékenységeket. A gyermekek szívesen nézegették a szülőkkel együtt a könyveket, ezután fonálfestéssel varázslatos képeket készíthettek. Befejezésként papírforgót készítettünk. Az elkészült dolgokat hazavihették a gyerekek. A szülőknek, és a gyermekeknek is tetszett a délután. Legtöbben megígérték, hogy gyakrabban visszatérnek ide.

 

iskola_rudabanya_hu_859_470

 

További képek itt tekinthetők meg

 

Október 01.

Az állatok világnapja 

Helye: Szuhakálló, Zöld TitkokKastély Óvoda . Nagy izgalommal várták a gyerekek, hisz most autóbusszal indultunk útnak. Megérkezésünk után tízóraiztak a gyerekek, majd elindultunk egy közeli tanyára, ahol közvetlenül láthattunk élőhelyén többféle háziállatot: törpelovakat, teheneket, lovakat. A tanyán külön lovasbemutatót is láthattunk. Visszatérve a tanyáról sajt és tejkóstolás volt. Az udvaron többféle játéktevékenységet is kipróbálhattunk: kecskefejés, halászás, célba dobás kolompra. Láthattunk óriás csigát amint uborkát majszolt éppen, majd minden gyermek lovagolhatott.

 

iskola_rudabanya_hu_859_470_01

 

További képek itt tekinthetők meg

Október 22.

Kiállítás a Kultúrházban – Az ősz kincseiből
  
A szülők örömmel vettek részt néhány munkadélutánon, ahol az őszi termésekből különböző formákat készíthettek. A gyermekek a már korábban elkészült munkáit és a szülők által készített darabokat a Kultúrház előterébe helyeztük el . A kiállítást minden érdeklődő megtekinthette 2 napon keresztül. A látogatók érdeklődéssel fogadták, és tetszésüket nyilvánították a munkákkal kapcsolatban.

 

iskola_rudabanya_hu_859_470_02

 

További képek itt tekinthetők meg

 

Közösség
Aktualitások